Kredi Dosya Masrafı Nasıl Geri Alınır ?

Bankalardan alınan krediler için ödenen dosya masraflarının geri alınması mümkündür. Kredi dosya masrafı nasıl geri alınır sorusu bundan dolayı son dönemlerde çok fazla sorulmaya başlandı. Yargıtay tarafından verilen karara göre 10 yıla kadar olan dosya masraflarının tamamı alınabilir.

Dosya Masrafı Almak İçin Yapılması Gerekenler

Dosya masrafını geri alabilmek için izlenmesi gereken bazı adımlar vardır. Bunlar sıra ile izlendiği takdirde çok kısa bir sürede sonuç alınabilir. Fakat bazı bankalar ödeme yapmak istemez ise süre biraz daha uzayacaktır. Atılması gereken adımlar şu şekildedir:

  • Dosya masrafını geri alabilmek için bankayla görüşülmesi ve yargı kararları hatırlatılarak bu ücretin istenmesi gerekir. Bankalar kabul etmez ise aynı talep dilekçeyle de yapılabilir.
  • Bankalara verilen dilekçenin olumsuz bir şekilde cevaplanması durumunda kredi kullanan kişiler il ve ilçe merkezlerinde bulunan Tüketici Hakem Heyeti’ne giderek başvuru yapması gerekir. Burada hazır dilekçeler bulunur ve tüketiciler bunları doldurarak başvuru yapabilirler.

Yukarıda bahsedilen adımlar kredi dosya masrafı nasıl geri alınır sorusunun cevabıdır. Tüketici Hakem Heyetleri genellikle tüketiciler lehine karar vermektedir. Fakat buradan olumsuz bir karar çıkar ise Tüketici Mahkemeleri’ne gidilebilir.

Burada unutulmaması gereken bir husus vardır. Yakın zamanda yapılan düzenlemeyle bu ücretlerin belli şartlarda alınabileceği vurgulandı. Dolayısıyla böyle bir durum var ise yani yakın zamanda kredi kullanılmış ise buna ait dosya masraflarında Tüketici Hakem Heyeti bankaları haklı bulabilir.

Kredi Dosya Masrafı Nasıl Geri Alınır ?

Yorum bırakın